Besøk hos vernepleierutdanningene

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
: Linda Barøy NAKU, Mari Solberg Lyftingsmo og Anne Line Kihle ved Høgskolen i Innlandet.

NAKU samarbeider med mange ulike fagmiljøer i kommunal sektor, Utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester, Spesialisthelsetjenestene og utdanningsinstitusjonene. NAKU har jevnlig samarbeid med de fleste vernepleierutdanningene i Norge, og mange fagansatte ved utdanningene har gitt viktige bidrag til NAKUs kunnskapsbank og nettstedet naku.no. I forbindelse med vår handlingsplan for 2024 har vi tatt kontakt med alle vernepleierutdanningene i landet for å invitere til egne samarbeidsmøter.

Bilde: Linda Barøy NAKU, Mari Solberg Lyftingsmo og Anne Line Kihle ved Høgskolen i Innlandet.

Bakgrunnen for å invitere til samarbeidsmøte
Først og fremst representerer vernepleierstudenter en gruppe ansatte i tjenestene, enten som helgevikarer, praksisstudenter eller fremtidige ansatte i tjenestene. NAKU ønsker å diskutere hvordan vi kan nå dem på forskjellige måter. Vi ønsker også å få mer innsikt i prosjekter som ansatte ved utdanningene jobber med innenfor vårt tjenestefelt, og å utforske muligheter for å utvikle nytt fagstoff til kunnskapsbanken og eventuelle samarbeidsprosjekter. I samarbeidsmøtene vil vi i tillegg formidle de ulike måtene vi i NAKU deler kunnskap gjennom undervisning, prosjekter, forskning og kunnskapsbanken. Kunnskapsbanken er en stor kunnskapsbase som gjør fagstoff om utviklingshemming (i bred forstand) tilgjengelig for ansatte i kommunene, og vi har noen tanker om at kanskje ansatte på vernepleierutdanningene kan ha faglige bidrag som kan passe inn i og være nyttig å formidle til ansatte gjennom kunnskapsbanken.

Besøk hos Høgskolen i Innlandet og Høgskolen i Østfold
Forrige uke besøkte vi Høgskolen i Lillehammer. Der møtte vi Anne Line Kihle og Mari Solberg Lyftingsmo. Vi besøkte også Høgskolen i Østfold og traff Kristoffer Toldnes Cumming.

Kristoffer T. Cumming

På møtet fikk vi høre om interessante arbeid ved Høgskolene, og drøftet videre samarbeid. Det vil etter hvert komme tekster i kunnskapsbanken og på naku.no som resultat av disse besøkene.

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon