Fagdag om pårørendesamarbeid

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Illustrasjon av flere mennesker med tilsynelatende forskjellige roller. Copyright: Aldring og helse

NAKU sammen med Nasjonalt senter for Aldring og helse arrangerer fagdag om pårørendesamarbeid den 9. november på Gardermoen. Fagdagen har tittel, Sammen om gode tjenester til personer med utviklingshemming.

Et viktig tema som mange er opptatt av  

Bilde av Lene Kristiansen Foto: Martin Lundsvoll- Vi opplever at både pårørende og ansatte uttrykker at samarbeid kan være utfordrende, og dette er et tema som mange er opptatt av og snakker med oss om når vi møter tjenestene og pårørende. Derfor har vi lyst til å arrangere denne fagdagen som en hjelp til hvordan man kan få til et godt samarbeid, sier fagkonsulent ved Aldring og helse Lene Kristiansen.

- Ja, og både Aldring og helse og NAKU er opptatt av å dele de gode historiene fra praksis og formidle fagkunnskap og verktøy om hvordan man kan lykkes i arbeidet, sier rådgiver ved NAKU Linda Barøy

Innholdet i fagdagen

Linda Barøy - Vi har planlagt en fagdag som viser til perspektivet fra pårørende, leder og brukerorganisasjoner, og gode eksempler på pårørendesamarbeid fra kommuner. Helsedirektoratet forteller om sine forventninger knyttet til temaet, og du får også høre om hvilken betydning FN konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne (CRPD) har for pårørende og ansatte, forteller Barøy.

- Kristiansen tilfører at vi har lett etter de gode praksiseksemplene og ønsker at deltakerne går hjem med økt inspirasjon og nye verktøy i verktøykassa.

Målgruppen for fagdagen

Målgruppen er ansatte og ledere i helse- og omsorgstjenestene, pårørende til personer med utviklingshemming og andre som er opptatt av temaet. 

- Innholdet på programmet er knyttet i hovedsak til pårørendesamarbeid til voksne med utviklingshemming. Uansett tenker vi at dagen vil være relevant for alle. Det kan være nyttig å vite hva en bør planlegge for i framtiden når barnet og tjenestemottaker ennå er ung, sier Kristiansen.

På informasjonssiden hos Aldring og helse kan du lese mer om fagdagen, og melde deg på. 

-------
Illustrasjon av Aldring og helse
Bilde av Lene Kristiansen, Aldring og helse. Foto tatt av Martin Lundsvoll, Aldring og helse. 
Bilde av Linda Barøy, NAKU. 

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon