Lansering av nettsiden Muligheter for alle

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Viser deltagerne med prosjektleder i bakgrunn, bildet viser også en mann som filmer lanseringen. Copyright NAKU

Nettsiden muligheterforalle.no har samlet informasjon om arbeid og utdanning og har som mål å være en fullverdig karriereportal for personer med utviklingshemming. Nettsiden skal gjøre det enklere å finne informasjon om ulike muligheter som finnes i samfunnet for jobb og utdanning for personer med behov for tilrettelegging.

Jonas Felde Sevaldrud, jobbspesialist i Helt med og prosjektleder for utvikling av siden, har tidligere uttalt i en nyhetssak til NAKU at på muligheterforalle.no blir du møtt av en enkel og oversiktlig side som viser mulighetene som finnes for personer med utviklingshemming og tilsvarende tilretteleggingsbehov. Her kan du trykke deg inn blant annet på «dagsenter», «ordinært arbeid», «folkehøyskole» eller «høyskole». Hver side har konkret informasjon om hvor denne muligheten finnes, hvor man skal henvende seg og hvem denne muligheten passer for. Hver mulighet eksemplifiseres også med en video som skal inspirere og motivere.

Prosjektet ble startet opp av HELT MED, NFU, Stiftelsen SOR og Asker kommune i 2022, og er støttet av Stiftelsen Dam. Nettsiden ble lansert i dag torsdag 27. juni på NAV sine kontorer på Helsfyr i Oslo.

Lanseringen ble startet med at Sevaldrud viste frem nettsiden og fortalte også om mulighetskartet som ligger på siden. Mulighetskartet er et verktøy som kan benyttes utover temaet arbeid for å finne ut om sine interesser og drømmer for fremtiden. Sevaldrud påpekte at dette er ressurser som er åpent og fritt tilgjengelig for alle!

I lanseringen fikk vi se en film som er laget i prosjektet og som ligger i området skjermet arbeid. Du kan se filmen under, den varer i underkant av tre minutter.

NAV direktør Hans Christian Holthe gratulerte med lanseringen, og understreket betydningen av at flest mulig kommer i jobb, det betyr mye for den enkelte og for samfunnet. Ingvil Kristine Danielsen fra fokusgruppen i prosjektet fortalte om sine erfaringer om å bruke mulighetskartet. Deretter fortalte Helen T. Strøm-Rasmussen, rådgiver i NFU, om at det hadde vært fint å følge prosjektet, og at NFU er opptatt av et samfunn for alle og en slik nettside kan få flere personer med utviklingshemming i arbeid. 

Lanseringen ble selvsagt feiret med kake! Hans Kristian Lillehagen generalsekretær i Stiftelsen Dam (t.h) sammen med prosjektleder Jonas Felde Sevaldrud. 

Lillehagen formidlet at Stiftelsen Dam sine midler går til nettopp slike fine prosjekter, og at resultatene i Helt Med er i tråd med det de ønsker å bidra med. Jarle Eknes, daglig leder i Helt Med, takket de som har gjort dette mulig og han påpekte at nettsiden viser hele bredden av muligheter innen arbeid, og at alle de ulike arbeidstilbudene er like mye verd. Det handler om muligheter for alle!

NAKU er glad for å kunne spre informasjon om nettsiden. Vi håper mange vil ta den i bruk som et hjelpemiddel på veien til å realisere arbeid og utdanning for personer med utviklingshemming. Vi ser frem til å følge videre utvikling av nettsiden og til å få kunnskap om erfaringer med bruken av den.

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon