Nytilsatt ved NAKU

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Elvira Svartaas Copyright: Frode Fossvold-Jørum

Elvira Svartaas er vår nye kollega på NAKU. Hun tok sin bachelorgrad på NTNU Dragvoll, samfunns- og idrettsvitenskap, og sin mastergrad på NTNU Tunga, funksjonshemming og samfunn. Kommer opprinnelig fra Verdal, men har bosatt seg i Trondheim. Vi har tatt en prat med Elvira.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn som student?
Selve masteroppgaven baserer seg på inkludering av barn med funksjonshemming i barnehagen, selve samspillet mellom barna og muligheten til å være en selvfølge i barnehagen. Masteroppgaven er bygd opp av kvalitativ metode, og jeg samlet inn data ved hjelp av observasjon og intervju. I etterkant har jeg og Marianne Hedlund, som var en av foreleserne på studiet skrevet en artikkel basert på masteroppgaven i tidsskriftet «Barn», og som kommer ut i løpet av våren.

Ellers har jeg opparbeidet meg bred kunnskap om menneskelig bevegelse og fysisk aktivitet generelt, og idrett spesielt. Videre har jeg skaffet meg kunnskap om idrett og dens rolle i samfunnet gjennom arbeidet med min utdanning til bachelorgrad.

Hva engasjer deg i jobben på NAKU?
Merker at jeg engasjerer meg svært mye for spesielt aldersgruppen barn og unge voksne, og er opptatt av at mennesket skal kunne få den tilpasningen og tilretteleggingen den behøver. Ønsker å være en bidragsyter som fremmer forskning som omhandler barn og voksne i utsatte og sårbare situasjoner, samt videreformidle fagkunnskap knyttet til mennesker med funksjonsnedsettelse og psykiske utfordringer.

Hva fikk deg til å si ja til samarbeid med NAKU?
Jeg ha hatt kjennskap til NAKU igjennom studietiden min, og har fulgt med på de ulike artiklene som har blitt skrevet og generelt prosjektene de står bak. Har selv arbeidserfaring fra helse og omsorgstjenesten for barn og unge med psykiske utfordringer og utviklingshemming. Det å nå få muligheten til å jobbe i NAKU synes jeg er veldig stas, og jeg gleder meg til å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort. Skal i første omgang jobbe fulltid ut året. Mine hovedoppgaver i NAKU vil være å ha ansvaret for områdene: kultur og fritid i kunnskapsbanken.

---------
Foto: Frode Fossvold-Jørum 

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon