"Mat og trivsel", e-læringskurs om kosthold og fysisk aktivitet
Målet med prosjektet "Mat og trivsel" var å bidra til god helse for personer med utviklingshemming ved å stimulere til et sunt kosthold og fysisk aktivitet. Det ble utviklet både et kurs for personer med utviklingshemming og et kurs for deres hjelpere, som tjenesteytere i boliger, foreldre, lærere, assistenter og andre støttepersoner.
Kursene ble testet ut på elever og ansatte ved Peder Morset folkehøgskole. Ernæringsfysiolog fra Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser har kvalitetssikret det faglige innholdet i kursene. Til grunn for anbefalinger om kosthold ligger Helsedirektoratets anbefalinger fra 2014. Kursene er rikt illustrert med bilder, tegninger og filmsnutter. I kurset for personer med utviklingshemming er det lettlest tekst og mange interaktive oppgaver. Det anbefales at personer med utviklingshemming tar sitt kurs sammen med en hjelper for samtale og senere referanse til innholdet i kurset.
Karde hadde prosjektledelsen. NNDS (Norsk Nettverk for Down Syndrom) var prosjekteier.