Ny handlingsplan for habilitering av barn og unge

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Bilde av handlingsplan for habilitering av barn og ungeHandlingsplanen omhandler barn, ungdomog unge voksne med nedsatt funksjonsevne på grunn av medfødt eller ervervet skade, eller på grunn av kronisk sykdom (somatisk eller psykisk)

Helsedirektoratet skriver at formålet med planen er å styrke helse- og omsorgstjenestens arbeid med habilitering av barn og unge for der igjennom å sikre et godt og likeverdig tjenestetilbud, og en optimal fagutvikling. Handlingsplanen finner du på denne siden. Handlingsplanen henvender seg til både kommunen og spesialisthelsetjenesten, men den vil også være av interesse for andre som gir tjenester til barn og unge med behov for habilitering, særlig innenfor utdanningssektoren og NAV. Planen vil også kunne være nyttig for de som selv har behov for habiliteringstjenester, og for de institusjoner som utdanner helse- og omsorgspersonell.

Det utlyses tilskuddmidler til prosjekter som kan bidra til å gjennomføre tiltak i handlingsplanen, se egen link for kriterier og krav til søknad.

HABU - habiliteringsseksjon for barn og unge
 

Fagrådet for habilitering i Helse Sør-Øst har nå lagt frem sitt forslag til regional strategiplan for habilitering for 2010-2013. Fagrådets strategiplan innebærer en opprioritering av tjenestetilbudene. Regional strategiplan for habilitering hos HABU finner du her.

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon