NAKU lager film om etisk refleksjon
NAKU er i gang med produksjonen av en film om etisk refleksjon i tjenestene til personer med utviklingshemming. Filmen tar for seg etiske problemstillinger og vurderinger, og hvordan man kan øve og praktisere etisk refleksjon i en personalgruppe.
- Vi tror etikk er noe mange snakker om, men at det er noe det kanskje ikke jobbes så systematisk med, som man kunne ønske. Etisk refleksjon er ikke noe man gjør en gang eller gjør seg ferdig med. Det krever kontinuerlig arbeid, og er noe man blir flinkere til ved å gjøre det ofte og regelmessig. Det å innarbeide rom for slik refleksjon handler om kultur og bevissthet om at helse- og sosialfaglig arbeid ofte dreier seg om etiske vurderinger, verdier og problemstillinger, sier leder i NAKU, Karl Elling Ellingsen.
NAKU
Det er NAKU som produserer filmen i samarbeid med studenter og lærere fra masteren i miljøterapeutisk arbeid ved NTNU.
- Vi vil at den skal benyttes i tjenestene til utviklingshemmede, av ansatte, i utdanningsinstitusjonene av studenter og undervisere, og av alle med ledernansvar for tjenestene, fortsetter Ellingsen.
Profesjonsetikk i vernepleie
Filmen er basert på boken «Profesjonsetikk i vernepleie», som er skrevet av Ellingsen, Lars Rune Halvorsen og Einar Aadland.
- Og vi regner med å ha filmen ferdig i år, og vi ser for oss å publisere den samtidig med nettressursen med temasider, som følger opp veilederen « Gode helse-og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming».