Nettside om personer med utviklingshemming og koronavirus

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)

Her finner du nettsiden om personer med utviklingshemming og koronavirus

Norge er nå inne i en nasjonal dugnad for å sikre at koronaviruset ikke smitter store deler av befolkningen samtidig. Dette er en dugnad som også personer med utviklingshemming deltar i. Mange personer med utviklingshemming er ikke i risikogruppen for å utvikle alvorlig sykdom, men endrer også livsførsel for å bidra i denne solidaritetsaksjonen. Koronaviruset og smitteverntiltakene som følge av dette krever omfattende endringer i tjenestene til personer med utviklingshemming.

På initiativ fra Helsedirektoratet har Nasjonalt kompetansetjeneste for aldring og helse, Stiftelsen SOR og NAKU sammen med Helsedirektoratet utviklet nettsider om personer med utviklingshemming og koronavirus. Alle er bidragsytere. Her finner du informasjon om koronavirus og tjenester til personer med utviklingshemming. Målgruppen er først og fremst ansatte i tjenestene til personer med utviklingshemming, men andre kan ha interesse av informasjonen.

 

Vi anbefaler alle som gir tjenester til personer med utviklingshemming å følge med på oppdatert informasjon og råd fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Folkehelseinstituttet har blant annet laget egen informasjon til risikogrupperHelsenorge har også nyttig informasjon rettet mot befolkningen. Ansatte i tjenestene til personer med utviklingshemming er også forpliktet til å følge de bestemmelsene som kommune og kommunelege gir med hjemmel i smittevernloven.

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon