Temasidene: Hvordan bruke dem i hverdagen?
Temasidene om den nasjonale veilederen «Gode helse-og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming» skal brukes som et oppslagsverk sammen med veilederen.
- Og for ledere vil det være nyttig med en systematisk gjennomgang av kapitlene, spesielt knyttet til kapittelet om planlegging av kompetanseutvikling, sier prosjektleder og rådgiver i NAKU, Linda Barøy.
Temasider+veileder=sant
Temasidene er laget for å benyttes sammen med veilederen « Gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming».
- Disse temasidene må benyttes sammen med veilederen fra Helsedirektoratet. Når du arbeider med nettressursen anbefaler vi at du har veilederen lett tilgjengelig, enten ved at den er åpen i egen fane på nettet eller at du har den i utskrevet form, sier Barøy.
Hun viser til at temasidene utfyller og derfor bør sees saman med veilederen.
- I tillegg er temasiden et verktøy i arbeidet med å innfri krav og føringer i veilederen.
Les mer: Temasider om Helsedirektoratets veileder
Bruksanvisning
Barøy forteller at temasidene inneholder tips og råd om hvordan sidene skal brukes.
- I kapittel en på side fem finner du tips til hvordan du bruker sidene. Innledningsvis i introduksjonen til temasidene finner du også lenker til siden med tips og råd.
Og hun har flere tips til hvordan du kan få best mulig utbytte av sidene.
- Ha veilederen tilgjengelig når du benytter nettressursen
- Bruk nettressursen som et oppslagsverk
- Bla mellom sidene gjennom innholdsfortengelsen for hvert kapittel, som ligger under tittelen på sidene, og gjennom innholdsfortegnelse for kapitlene.
- Systematisk gjennomgang av nettressursen vil være spesielt nyttig for ledere i planlegging for kompetansutvikling av ansatte.
- Sidene fungerer fra telefon, men vi anbefaler å sitte med dataskjerm.