Kunstnerisk utfoldelse i dans og bilder

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Gjennom kunst og kulturuttrykk kan vi speile oss selv, utfordre etablerte oppfatninger og fordommer. Ved å delta i kunstneriske og kulturelleaktiviteter kan vi realisere drømmer, være sammen med andre som liker å holde på med det samme som oss. I Kunnskapsbanken til NAKU kan du lese mer om kultur, kunst og fritid .
Til tross for at vi har mål om et inkluderende samfunn hvor alle skal kunne delta i normaliserte tilbud, synes det fortsatt som om det ligger en del hindringer for at mange med utviklingshemming på en naturlig måte kan delta på lik linje som andre. Men det fins også gode eksempler på kulturelle og kunstneriske aktiviteter der alle er med.  Danselaboratoriet er en gruppe dansere som har fokus på møter mellom ulike mennesker i dans. Gruppa består av dansere både med og uten nedsatt funksjonsevne, profesjonelle og amatører. Danselaboratoriet ønsker å gjøre dans tilgjengelig som kunstform for ulike og ulikkroppede mennesker. Samtidig ønsker Danselaboratoriet å skape dans i samtiden som kan si noe om verden sånn som verden er i dag: mangfoldig.   Danselaboratoriet er et satsningsprosjekt ved Kulturenheten, Trondheim kommune, du kan lese mer om Danselaboratoriet her. 
Den 20.juni vil Danselaboratoriet opptre på  den internasjonale konferansen «Inherent dignity, equality and rights»  i Trondheim.  Tema for konferansen er rettsikkerhet og levekår for personer med utviklingshemming. Konferansen arrangeres av NAKU i samarbeid med flere og her kan du lese mer om begivenheten. I konferansens lokaler stiller vi også ut bilder laget av barn og unge som deltok på et sommerkunstverksted som NAKU arrangerte i 2011. Kunstnerisk leder for kunstverkstedet var Rune Folgerø som er kunstner og lærer ved Verket kunstarena i Trondheim.  På NAKUS nettside kan du se en videoreportasje fra sommerkunstverkstedet. Du kan også se en film der billedkunstner Alfred Vaagsvold forteller om Rå Kunst, Art Raw .

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon