Viktige nyheter fra storting og regjering i uken før påske

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
Storting og regjering har de siste dagene før påske behandlet viktige saker for personer med utviklingshemming. Stortinget har behandlet forslag om ratifisering av FN konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne og regjeringen har sendt ut en viktig høring om levekårene til mennesker med utviklingshemming. 

Ratifisering av FN konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne
19. mars ble regjeringens forslag om ratifisering av konvensjonen behandlet i stortinget. Det legges opp til en ratifisering av konvensjonen når ny vergemålslov trer i kraft 1. juli 2013. Ratifisering av konvensjonen omtales som en svært viktig sak for å sikre rettighetene til personer med funksjonsnedsettelse. Neste nummer av Utvikling vil omhandle konvensjonen og anti-diskriminering. Mer om konvensjonen kan du selvsagt også lese i vår Kunnskapsbank: http://naku.no/node/943
 
Høring om levekårene til personer med utviklingshemming
Regjeringen er i gang med en melding til stortinget som skal gjennomgå levekårene til personer med utviklingshemming. Meldingen forventes behandlet senere i år. I forbindelse med arbeidet med meldingen har Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet nå sendt ut en høring knyttet til det samme temaHøringsnotatet gir en beskrivelse av situasjonen for personer med utviklingshemming på ulike samfunnsområder, med vekt på barnehage og utdanning, arbeid, helse, bolig og fritid. Høringsnotatet gir i tillegg en beskrivelse av situasjonen på sentrale sektorovergripende områder som likestilling, selvbestemmelse, rettssikkerhet og demokratisk deltakelse. Høringsfristen er 6. mai. Du finner det omfattende høringsnotatet på nettsidene til departementet. 

Nyhetsbrev

Meld deg opp for NAKUs nyhetsbrev og motta nyheter, nye publikasjoner og annet spennende stoff rett i innboksen din.

Les siste nyhetsbrev
Bilde av noen som ser på nettsida til NAKU på mobiltelefon