Hopp til hovedinnhold
Hjem Hjem

Søkeskjema

  • Om utviklingshemming
  • Kunnskapsbanken
  • Om NAKU
  • Aktuelt
  • Kontakt
  • Logg inn

Kapittel

8

FAQ

NAKUs merknader om hvordan dette programmet kan brukes.

  • Forside
  • E-læring: Helseoppfølging av personer med utviklingshemming
  • FAQ
  • Anbefalinger for bruk av programmet
Side 1 av 1

Innholdsfortegnelse

1. Innledning2. Sentrale begreper3. Utviklingshemming og helse4. Sykdom
5. Helsetjenesten og utviklingshemming6. Noen utvalgte helsetemaer7. Flervalgsspørsmål8. FAQ

Anbefalinger for bruk av programmet

Skrevet av: Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU)
29. januar 2019. Sist oppdatert: 1. februar 2019

Anbefaling til kommunene

 
Det anbefales at kommunene går aktivt inn og legger til rette for at ansatte kan arbeide med dette opplæringsprogrammet i grupper. Det vil være særlig relevant å ha refleksjoner i etterkant av filmene man  i e-læringsprogrammet. Du kan lese om erfaringene til Steinkjer kommune i bruken av e-læringsprogrammet på denne siden.Programmet kan imidlertid også gjennomgås som selvstudie. Les om erfaringer med e-læringsprogrammet av studenter på vernepleierutdanningen.
 
Hvordan bruke programmet
Opplæringen er delt inn i 7 kapittel som tar for seg forskjellige sider ved helseoppfølging av personer med utviklingshemming. Du kan fritt velge kapitler fra menyen, men det anbefales at man starter med kapittel 1 og følger opplæringen fra kapittel 1-7. Kapittel 7 er en flervalgstest. Etter endt gjennomføring av testen kan den sendes til nærmeste leder som dokumentasjon på gjennomført e-læring. Du må være innlogget på naku.no for å få tilsendt testen. Du oppretter egen bruker fra denne siden. Det er gratis. 
 
Hvor lang tid tar opplæringen?
Du bestemmer selv hvor lenge du eller dere vil bruke fra gang til gang. Hele opplæringen tar ca 3 timer. Opplæringen inneholder også filmen «Om psykisk utviklingshemming», og denne filmen er på 56 minutter.
 
Hjelp
Om du får problemer med bruken eller du har spørsmål knyttet til e-læringsprogrammet kan du kontakte NAKU. Vi er klare til å hjelpe deg alle ukedager mellom klokka 08:30 og 15:00. Du når oss på kontakt@naku.no eller på telefon 73 55 93 10.
 
«
Side 1 av 1
Slik refererer du til dette innholdet
Nasjonalt kompetansemiljø om utviklingshemming (NAKU) (2019) "Anbefalinger for bruk av programmet" [nettdokument]. Trondheim: NAKU (sist faglig oppdatert 1. februar 2019, lest 12. mai 2025). Tilgjengelig fra https://naku.no/kunnskapsbanken/anbefalinger-bruk-av-programmet
Del artikkelen:
 

Helseoppfølging av personer med utviklingshemming

Mange personer med utviklingshemming går med helseplager som ikke blir oppdaget og derfor ikke behandlet. Ved å gjennomføre opplæringen vil du få økt kunnskap og oppmerksomhet om disse forholdene.

Gå til kurs
Estetisk collage knyttet til helseoppfølging av personer med utviklingshemming

Opprett egen bruker

Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».


Opprett brukerLes mer om Min side

NAKU

Nasjonalt kompetansemiljø om

utviklingshemming

Olav Kyrres gate 9,

7491 Trondheim Se kart

Telefon: 73 55 93 10

kontakt@naku.no

Følg oss på Facebook

English info

Personvern

Cookies

Tilgjengelighetserklæring for naku.no

 

Ansvarlig redaktør:

Aud Elisabeth Witsø

Redaktør: 

Linda Barøy 

 

 

NAKU ligger under Fakultet for medisin og helsevitenskap ved Institutt for psykisk helse ved NTNU og er finansiert via Helsedirektoratet.

© 2025 NAKU