Kapittel 1- 1.5 Om nettressursen
- I dette kapitlet finner du informasjon om:
- 1.1 Om veilederen og nettressursen
- 1.2 Informasjon om rettigheter og CRPD for personer med utviklingshemming
- 1.3 Om utviklingshemming
- 1.4 Lovkrav og anbefalinger
- 1.5 Om nettressursen
I den påfølgende filmen får du innblikk i Helsedirektoratets veileder, og om denne nettressursen som NAKU har utarbeidet.
Tips til bruk av Temasidene
Når du benytter temasidene anbefaler vi at du har Helsedirektoratets veileder lett tilgjengelig, enten i papirformat eller åpen i en egen fane på nettet. Da kan du gå gjennom teksten i veilederen samtidig som du har temasidene tilgjengelig.
Du kan benytte temasidene systematisk med å gå gjennom kapitlene og sidene kronologisk, eller den kan brukes som et oppslagsverk. Sidene fungerer fra telefon, men vi anbefaler å benytte dataskjerm.
Om Temasidene
I denne nettressursen vil du finne fagtekster som er basert på forskning, verktøy, gode eksempler fra praksis og andre ressurser som kan være til støtte i arbeidet med å innfri krav og anbefalinger i Helsedirektoratets veileder Gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming.
Målgruppen er ledere og ansatte i tjenestene til personer med utviklingshemming, men også andre kan ha interesse av nettressursen.
Temasidene inneholder 8 kapitler. Det første kapitlet handler om Helsedirektoratets veileder og om disse temasidene, mens de påfølgende syv kapitlene er fagkapitler. Hvert kapittel i nettressursen inneholder flere sider. Innholdsfortegnelse finner du øverst på sidene.
I fagkapitlene har vi et oppsett som går igjen på sidene. Dette er følgende punkter:
- Om temaet.
- Om lovverk og føringer angående temaet.
- Verktøy og tips om hvordan arbeide for å oppnå føringene.
- Hva sier personer med utviklingshemming og deres pårørende om temaet.
Helseoppfølging av personer med utviklingshemming
Mange personer med utviklingshemming går med helseplager som ikke blir oppdaget og derfor ikke behandlet. Ved å gjennomføre opplæringen vil du få økt kunnskap og oppmerksomhet om disse forholdene.
Opprett egen bruker
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».