E-læring om personlig hygiene
FoU-bedriften Karde har utviklet e-læringen “Personlig hygiene” for mennesker med utviklingshemming. E-læringen er utviklet for personer med utviklingshemming med støtte fra Stiftelsen Dam, og tar [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
Forskning og statlige tilsyn viser at det er omfattende mangler i medisinhåndteringen i tjenestene til personer med utviklingshemming. Svikten gjelder både på individnivå og på systemnivå. Det er virksomhetsleders ansvar at virksomheten utfører legemiddelhåndteringen i samsvar med gjeldene regelverk, og at ansatte har kunnskap og kompetanse om legemidler og legmiddelhåndtering. På denne siden finner du lenker til flere nettkurs om legemiddelhåndtering.
Fagforbundet tilbyr et gratis nettkurs i legemiddelbehandlig med påloggingsfunksjon. Kurset er beregnet på hjelpepleiere, omsorgsarbeidere eller helsefagarbeidere. Nettkurset er basert på Fagforbundets oplæringshefte Legemiddellære av Cand.pharm Agnes Gombos. Heftet koster 50 kr, og kan kjøpes på nettsidene til Fagforbundet. Gjennom tekst, video og nedlastbare lydfiler vil du få stoffet presentert på en lettfattelig måte. Nettløsningen er utviklet som en støtte for hjelpepleiere, helsefagarbeidere og omsorgsarbeidere som deltar i medisinkurs. Den kan også benyttes som selvstudium for deg som ønsker en faglig oppdatering.
Norsk digital læringsarena (ndla) har læringsressurser som dekker kompetansemålene for helsearbeiderfag VG2.
KS Læring har kurs i legemiddelhåndtering for helsefagarbeidere og assistenter. Kurset har 11 leksjoner:
Etter hver leksjon er det øvingsspørsmål. Disse spørsmålene kan deltakerne ta så mange ganger de vil og er kun ment som øving. Disse har ikke noe med passeringstesten å gjøre.
KS- læring har også kurset kompetansehevende tiltak i tjenesten for personer med utviklingshemming. Kursets leksjon 6 handler om legemiddelhåndtering.
Kompetansebroen har e-læring om legemiddel-samstemming. Målgruppen for kurset er helsepersonell som håndterer legemidler og har pasientkontakt. I kurset kan du blant annet lære om:
Medikamentregning:
Helsebiblioteket har informasjon om en app om legemiddelutregning.
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».