Brukertilgang i fag- og journalsystem: Eksempel
Kari Anne Bertelsen, fagrådgiver, og Espen Søyland, vernepleier med opplæringsansvar i Bo- og miljøarbeidertjenesten i Halden kommune, opplevde begrensninger med tiltaksplaner og at det [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
Personer med utviklingshemming kan bli involvert i kriminelle handlinger både som fornermet, siktet eller som vitne. For politi, dommere, advokater og kriminalomsorgens ansatte er det viktig med mer kunnskap for å gi utviklingshemmede en likeverdig behandling.
Saksgangen i en straffesak kan framstilles skjematisk på følgende måte som vist her:
Ofte går personer med en utviklingshemming uoppdaget gjennom rettsapparatet. Svake kommunikasjonsferdigheter og forståelse av situasjonen de er gjør møtet med rettsapparatet vondt. Forskning viser også at personer med utviklingshemming har økt risiko for å bli utsatt for overgrep enn befolkningen generelt. De risikerer å ikke bli trodd som vitner, som fornærmede eller som siktede.
I området kriminalitet i kunnskapsbanken kan du blant annet finne oppsummeringsartikkel om forskning, lovverksartikkel om kriminalitet, og eksempler fra praksis.
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».