Livsstilsteamet i Sandnes kommune: Fremmer god helse og livskvalitet
Livsstilsteamet i Sandnes kommune er et eksempel på hvordan målrettet arbeid med ernæring og fysisk aktivitet kan forbedre helse og livskvalitet for personer med utviklingshemming. Deres innsats [...]

Seks voksne personer ble invitert til å delta på kurset, fem ønsket å delta. Det var fire kurskvelder fra kl. 16.00-18.30. Deltakerne hadde selv ansvar for å handle og lage egen mat. Enkelte med noe bistand fra tjenesteytere. To medarbeidere fra seksjonen deltagerne får tjenester fra deltok som observatører. Dermed kunne de siden veilede i handle- og matlaging i tråd med det deltagerne lærte på kurskveldene. Kursene startet med en sunn og velsmakende middag og tre av kursettermiddagene ble avsluttet med en gåtur med innlagte fysiske aktivitet. Her var det poster med spørsmål vedrørende fysisk aktivitet og kosthold. Det ble også gitt oppgaver til deltagerne mellom to av kurskveldene. Siste kurskveld var repetisjon og evaluering. Deltagerne fikk kursbevis.
Hver kursettermiddag gikk kurslederen gjennom tallerkenmodellen. Den første kursdagen farget deltagerne en papptallerken med ½-parten grønt (grønnsaker) ¼ blå (ris, poteter, pasta) og ¼ rødt (kjøtt, fisk). Det var også en gjennomgang av nøkkelhullmerking og hva det betyr. Brødsirkelen ble også gjennomgått hver gang og brød med brødposer med ulik brødsirkel ble vist frem.