Ernæringskartlegging av personer med utviklingshemming
I over 10 år har det vært klinisk ernæringsfysiolog i Sagene bydel, som blant annet er tilknyttet Tilrettelagte tjenester. Klinisk ernæringsfysiolog Kristine Nordkvelle utviklet et eget [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
Hva er egentlig god ernæringspraksis? Og hvordan kan du bidra til det der du jobber - uten å tråkke på brukernes selvbestemmelsesrett?
I dette læreverket finner du alt fra nerdete forklaringer om næringsstoffer og virkestoffer i medisiner, til gode videosnutter om hvordan og hvorfor du skal veilede i god ernæring. Man trenger ikke være ernæringsspesialist for å bidra til sunn matglede. Det er du som møter brukerne i hverdagen som kan gjøre en forskjell ved å være en god rollemodell. Vi vet at et sunt kosthold både kan forebygge sykdom og øke livskvaliteten.
Læreverkets lengde er på ca. 2.5 timer dersom man tar hele. Arbeidshverdagen er hektisk og du vil oppleve at noen temaer er mer relevante enn andre. Derfor kan læreverket også deles opp og tas i bolker. Det viktigste er at studenter innen dette feltet og ansatte som jobber med personer med utviklingshemming får økt ernæringskompetanse der det er behov for det. Ledere kan også benytte deler av læreverket og refleksjonsoppgavene i internopplæring og som tema på fagdager eller personalmøter. Valget er deres.
Forventet læringsutbytte
Tekst og bilde er hentet fra e-læringsprogrammet Mat og Glede.
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».