Tvang og makt: Utfordrende atferd og årsak
Utfordrende atferd er den korrekte betegnelsen vi skal bruke når vi snakker om atferd som kan være vanskelig for brukeren eller de som er sammen med og omgås brukeren. Årsaken til at man ønsker å [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
En legemiddelgjennomgang er en systematisk fremgangsmåte for å kvalitetssikre den enkelte pasients legemiddelbruk. Selve legemiddelgjennomgangen kan gjøres av behandlende lege alene, eller i tverrfaglige team med behandlende lege som en del av teamet. Legen er ansvarlig for den endelige beslutning om videre legemiddelbehandling for pasienten. Legemiddelgjennomganger skal baseres på en samstemt legemiddelliste fra aktuelle behandlingsnivå, samt relevante kliniske opplysninger. På denne siden finner du verktøy og skjekklister som er nyttige ved legemiddelgjennomgang.
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenesten , USHT, har utviklet skjema for legemiddelgjennomgang(LMG) for personer med utviklingshemming som bor i egen bolig. Skjemaene er videreutviklet etter skjema fra Pasientsikkerhetsprogrammet.
Sjekklisten Legemiddelgjennomgang for personer med utviklingshemming i bolig er et hjelpeark for å innhente klinisk informasjon om en pasient før legemiddelgjennomgang.
Senest 14 dager før legemiddelgjennomgangen tas det blodprøver hos faslegen eller annet laboratorium. Skjemaet Forslag til standardblodprøver i forbindelse med legemiddelgjennomgang, kan være nyttig som veileder for hvilke blodprøver som bør være tatt.
Legemiddelrelaterte problemer ved legemiddelgjennomgang er et hjelpeskjema som er utviklet av Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester. Skjemaet har vært i bruk i Oslo kommune og tilbakemeldingene fra kommuneansatte er at det er lett og bruke og at skjemaet gjør det enklere å ha kontroll på trinnene i legemiddelgjennomgangen. Skjemaet er blitt brukt som dokumentasjon/referat på hele LMG-prosessen, men skal ikke erstatte dokumentasjon i journal.
Tips til bruk av skjemaet:
Her finner du lenker til flere verktøy og nyttige hjelpemidler:
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».