Økt selvstendighet med digital hjemmeoppfølging
I Miljøarbeidtjenesten i Bydel Grünerløkka gir de blant annet digital bistand og veiledning til personer med utviklingshemming og autismespekterforstyrrelser (ASF) ved bruk av velferdsteknologi. [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
Husbanken, i samarbeid med NAKU, har laget lettlest informasjon om bolig. Tekstene er basert på nettsiden "Boliger til personer med utviklingshemming" av Husbanken.
De lettleste sidene er skrevet med enkel tekst og enkelt innhold, og er tilrettelagt for personer med utviklingshemming som ønsker å flytte for seg selv. Nettsidene er fine å lese sammen med noen for å kunne snakke om det som står der.
På nettsiden er det lettlest informasjon om:
Under forberedelser kan dere lese om det å flytte hjemmefra, hva slags bolig en kan ønske seg, hva en har krav på, hva en kan ha råd til, individuell plan, samt støtte og hjelp fra likeperson.
Når en har funnet ut hva en vil, og hvilken type bolig personen har råd til å skaffe seg, kan planleggingen starte med å velge bolig. I kapitlet kan dere lese om hva som skjer fra personen har bestemt seg og fram til hen kan flytte inn i egen bolig. Hva en må gjøre og tenke på er avhengig av om en har valgt nybygd eller brukt bolig, eie eller leie, bo sammen med andre eller borettslag og samleie.
I kapitlet som handler om etter innflytting kan dere lese mer om å ta vare på boligen, hvordan man kan forandre boligen og hva man gjør hvis det er ønskelig å selge boligen.
På nettsiden finnes også nyttig informasjon om at kommunen lager planer og bestemmer, og at alle kan si sin mening. I tillegg til opplysning om arena for å medvirke på systemnivå.
Lettlest informasjon på nettsiden til Husbanken.
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».