Opplæring om seksualitet: Eksempel
Ved Thor Heyerdal videregående skole i Larvik har de utviklet egen kurspakke om temaene kropp, identitet, seksualitet og samliv (KISS). De har kjørt undervisning for elever med ulike [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
Å skape god psykisk helse er en viktig målsetting for alle som yter helse- og omsorgstjenester. God psykisk helse skapes generelt gjennom samhandling med andre mennesker i det daglige livet.
Når den psykiske helsen er god har vi en følelse av trygghet, tilhørighet, mestring og at du er en del av noe større enn deg. Du vet hvem du er og hva du står for, du har en følelse av identitet. Arne Holte psykolog og professor helsepsykologi, oppsummerer dette i det han kaller «De syv psykiske helserettighetene» i en artikkel i Norsk Psykologiforening. De viktigste arenaene for samhandling og utvikling av psykisk helse er der vi oppholder oss i det daglige, gjennom familieliv, barnehage og skole, arbeidsliv og i fritid. Det er i det daglige grunnlaget for psykisk helse legges.
De syv psykiske helserettighetene er i følge Arne Holte, sitat:
Forebygging av psykiske lidelser betyr å redusere omfanget/ hindre at sykdom oppstår. Hvordan gjør vi det? Et viktig stikkord er økt kunnskap og kompetanse om hvordan psykisk helse bygges. Arne Holte (2016) presenterer fem veier som fører frem til de syv helserettighetene og god psykisk helse.
Under kan du se en kort video hvor Arne Holte presenterer de syv psykiske helserettighetene.
Du kan lese den fullstendige teksten på Psykologiforeningens nettsider.
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».