Økt selvstendighet med digital hjemmeoppfølging
I Miljøarbeidtjenesten i Bydel Grünerløkka gir de blant annet digital bistand og veiledning til personer med utviklingshemming og autismespekterforstyrrelser (ASF) ved bruk av velferdsteknologi. [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
Husbanken er statens sentrale organ for gjennomføring av boligpolitikken. Husbanken sitt samfunnsoppdrag er å forebygge at folk blir vanskeligstilte på boligmarkedet, og medvirke til at vanskeligstilte kan skaffe seg og beholde en egnet bolig. Husbanken forvalter økonomiske virkemiddel som bostøtte, tilskudd og lån.
Visjonen innen boligpolitikken er at "alle skal kunne bo godt og trygt". Husbanken forvalter økonomiske ordninger som bostøtte, startlån, tilskudd til sykeheimer og omsorgsboliger, tilskudd og lån til utleieboliger og lån til oppføring og oppgradering av boliger med økt krav til kvalitet. Husbanken skal også stimulere til tilgjengelige og miljøvennlige boliger og bomiljø.
Husbanken arbeider etter den nasjonale strategien «Alle trenger et trygt hjem» (2021-2024) der målene er:
Enkelte grupper i samfunnet er særlig sårbare på boligmarkedet. I denne strategiperioden vil Husbanken rette en særlig innsats mot de som står i fare for å bli eller er bostedsløse, barn og unge, eldre og personer med nedsett funksjonsevne.
Når det gjelder personer med nedsatt funksjonsevne er fokuset at denne målgruppa skal, på lik linje med andre, kunne velge hvor og hvordan de vil bo. Dette er ei sammensatt gruppe med ulike utfordringer og behov. Det er behov for å rette en særlig innsats overfor personer med utviklingshemming som har få muligheter til å velge bolig, hvem de vil bo med og boform.
Mange personer med utviklingshemming vil kunne eie boligen sin med hjelp av startlån, men å leie kan og skal også være et trygt alternativ. Flere boligsosiale hensyn i kommunenes planlegging medvirker til å skaffe flere egnede utleieboliger i gode bomiljø for denne gruppa.
Ressurser:
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».