Om emosjonenes betydning i miljøterapi
Kunnskap om emosjoner og emosjonsregulering er avgjørende for hjelpere i både spesialist-og kommunehelsetjenesten. Miljøterapeuter til mennesker med utviklingshemming er i en særstilling idet de er [...]
Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.
Marte meo er en metode som er utviklet for å sette fokus på samspillet mellom mennesker. Metoden har blitt utviklet i løpet av de siste 25 årene og er blitt brukt innenfor en rekke fagområder innen helse- og sosialsektoren som et verktøy for å utvikle et bedre samspill.
Ved bruk av videoopptak blir fokus rettet mot den som er veileder eller omsorgsperson i samspillet. Metoden brukes blant annet på helsestasjoner, i barnehager, i demensomsorgen og i barnevernet. Den har også vært brukt i habiliteringstjenesten for barn med spesielle behov og på arbeidsplassen og i hjemmene til voksne mennesker med utviklingshemming.
Det finnes en martemeo-forening med eget nettsted med mer informasjon.
Marit Øvrelid og Trine Nordtvedt har i STATPED SKRIFTSERIE NR 4 skrevet en prosjektrapport om kollegaveiledning og videoanalyse etter Marte Meo-metoden. Et ledd i kompetanseheving av personalet ved dagsentre/arbeidsverksteder for mennesker med psykisk utviklingshemming i Trondheim kommune. Rapporten heter: SYNLIG. MEN BLIR VI SETT – HØRT OG TATT PÅ ALVOR?
Rapporten gir beskrivelser av Kollegaveiledning og videoanalyse etter Marte Meo-metoden, utviklingsstøttende kommunikasjon
Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».