Hopp til hovedinnhold
Hjem Hjem

Søkeskjema

  • Om utviklingshemming
  • Kunnskapsbanken
  • Om NAKU
  • Aktuelt
  • Kontakt
  • Logg inn
  • Hjem
  • >
  • Kunnskapsbanken
  • >
  • Matlaging: Filmer om matlaging

Kunnskapsbanken

Her finner du artikler, filmer, lenkesamlinger og annet innhold knyttet til tjenester for personer med utviklingshemming.

  • Tips! Start med å lese artikkelen Om utviklingshemming
Se sektorer

Søkeskjema

  • Arbeid og aktivitet
    • Ordinært arbeid
    • Dagsenter
    • Arbeidsrettede tiltak
    • > Se alle artikler
  • Pårørende og familie
    • Foreldre
    • Søsken
    • Foreldre med kognitive vansker
    • > Se alle artikler
  • Helse og omsorg
    • Rus
    • Habilitering
    • BPA
    • Psykisk helse
    • Helse
    • Ernæring
    • Seksualitet
    • Legemidler
    • Aldring
    • > Se alle artikler
  • Hjem og miljø
    • Boformer
    • Universell utforming
    • Velferdsteknologi
    • > Se alle artikler
  • Kultur og fritid
    • Aktivitetsområder
    • Støttekontakt
    • > Se alle artikler
  • Oppvekst og utdanning
    • Barnehage
    • Grunnskole
    • SFO
    • Videregående opplæring
    • Voksenopplæring
    • > Se alle artikler
  • Tema og fagområde
    • CRPD
    • Diagnose
    • Kriminalitet
    • Kommunikasjon
    • Minoritetsbakgrunn
    • Selvbestemmelse
    • Tvang og makt
    • Livssyn
    • Identitet
    • Ledelse og organisering
    • > Se alle artikler
1. januar 2019 - Ernæring

Matlaging: Filmer om å lage gode, delikate og sunne retter

"Kom å se - så godt!" inneholder filmer som viser hvordan man trinn for trinn lager matretter på en enkel og tydelig måte. Ved bruk av nettbrett, PC eller smarttelefon kan man lett se, høre og lese hvordan de ulike rettene lages.

Karde AS har i prosjektet "Kom å se - så godt!" laget flere filmer som viser hvordan man lager mat. Oppskriftene i filmene er fra den lettleste kokeboka «Så godt».  Matrettene er varierte og det vises hvordan man lager supper, ulike grønnsaksretter og salater, fisk og kjøttretter, desserter og bakst. Eksempler på hvordan lage sandwich, smoothie og dip er også med.  I tillegg vises det hvordan man kan dekke og pynte bord. Filmene viser matlaging på et grunnleggende nivå og tempoet i filmene er langsommere enn i vanlige kokevideoer og hvert trinn i matlagingen vises tydelig.

Filmene som er laget i prosjektet, er samlet på nettstedet www.matfilmer.org. Der kan man finne alle filmene fra prosjektet via et menysystem. Og man kan se film med tegnspråk og/eller med teksting. Automatiske stopp ved filmvisning (etter hvert trinn i matlagingsprosessen) er mulig hvis ønskelig.
Filmene er også lagt ut på Youtube.

Del artikkelen:

Relaterte artikler

  • E-læring: Mat og trivsel
  • Ernæring: Litteratur, materiell og nettressurser
  • E-læring: Dokumentasjon av helsehjelp
  • Eksempel: Veien til matglede
  • Ernæring og helse for personer med utviklingshemming
  • Ernæringsarbeid i tjenester til utviklingshemmede i Bergen kommune

Opprett egen bruker

Med egen bruker kan du lagre artikler, lage leselister, sette opp veilednings- og opplæringsmapper som du kan dele med andre på «min side».


Opprett brukerLes mer om Min side

Nylig lagt til

1
jan

E-læring: Mat og trivsel

​Et sunt kosthold er sammen med regelmessig fysisk aktivitet et grunnlag for god helse og minsker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og type 2-diabetes. Mat og trivsel [...]

Les mer
18
nov

Ernæring: Litteratur, materiell og nettressurser

I denne artikkelen har vi samlet et utvalg av ressurser i temaet ernæring.

Les mer
17
nov

E-læring: Dokumentasjon av helsehjelp

E-læring om dokumentasjon er utarbeidet av Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold og Telemark (Vestfold) i samarbeid med Telemark Kompetanse. Du finner den på siden hos KS [...]

Les mer

NAKU

Nasjonalt kompetansemiljø om

utviklingshemming

Olav Kyrres gate 9,

7491 Trondheim Se kart

Telefon: 73 55 93 10

kontakt@naku.no

Følg oss på Facebook

English info

Personvern

Cookies

 

Ansvarlig redaktør:

Aud Elisabeth Witsø

Redaktør: 

Kim Berge

 

 

NAKU ligger under Fakultet for medisin og helsevitenskap ved Institutt for psykisk helse ved NTNU og er finansiert via Helsedirektoratet.

© 2022 NAKU